Spandoek materialen

Spandoekenmaken behoort tot een van de betere, zelfproducerende printbedrijven in Nederland. Wij hebben een grote voorraad spandoek materialen (verschillende doeksoorten en plaatmaterialen) in huis om u snel van dienst te kunnen zijn. Hieronder vindt u een overzicht wat wij zoal leveren aan spandoek materiaal. Indien het door u gewenste materiaal niet genoemd wordt neemt u dan contact op met een van onze medewerkers.

Materialen spandoeken

Het meest gebruikte materiaal voor een spandoek is PVC zeildoek, ook wel Frontlit genoemd. Dit is sterk materiaal, weegt 510 gram per m2 en eenvoudig schoon te maken, ideaal voor buiten. Wilt u het spandoek buiten plaatsen op een plek waar veel wind staat? Kies dan voor een Mesh spandoek. Mesh is ook een PVC zeildoek, alleen is dit materiaal geperforeerd waardoor het meer wind doorlaat en uw doek langer mee gaat! Voor toepassingen binnen kunt u ook denken aan een spandoek op bijvoorbeeld glanspolyester doek.

Overzicht spandoek materialen:

Frontlit / Bisonyl (zeildoek)

Frontlit (510 gram/m2) is geschikt voor binnen- en buitenreclame. Het is een doeksoort voor hoge resolutie drukwerk op grootformaat printers. De breedtes variëren van 160 tot 500 cm. Wij leveren frontlit standaard in een brandvertragende kwaliteit. Een niet-brandvertragende kwaliteit is ook leverbaar. Frontlit laat zich gemakkelijk samenvoegen tot een megadoek waarbij de lasnaden nagenoeg onzichtbaar zijn. Ook is het gemakkelijk te bewerken voor verstevigde zomen voor ringen of tunnels.

Backlit (zeildoek)

Backlit (500 gram/m2) is door de opaalachtige eigenschappen geschikt voor gebruik in lichtbakken of constructies waarbij het doek van achteren wordt belicht. Het doek is verkrijgbaar tot een breedte van 500 cm en wordt alleen in een brandvertragende kwaliteit geleverd. Backlit laat zich met een transparante band gemakkelijk samenvoegen tot een megadoek waarbij de lasnaden nagenoeg niet zichtbaar zijn.

Blockout / Opaak / Inlagedoek

Blockout (680 gram/m2) is een soort met een zwarte kern en daarom heel geschikt om dubbelzijdig te printen. Het doek is verkrijgbaar in verschillende breedtes tot 500 cm. Wij leveren Blockout alleen in brandvertragende kwaliteit (B1 gecertificeerd).

Bij Blockout verschillen de coating en structuur van de voor- en achterzijde iets van elkaar waardoor er minimale kleurverschillen kunnen optreden.

Mesh

Mesh (280 gram/m2) is geperforeerd gaasdoek dat zeer geschikt is voor toepassingen in de open ruimte omdat het materiaal winddoorlatend is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een frame dat in een weiland staat waar een doek in moet komen. Hier is Mesh geschikter voor dan Frontlit. Door de perforatie en het lage soortelijke gewicht is Mesh heel eenvoudig te monteren. De transparante structuur maakt dit materiaal ook bijzonder populair voor toepassingen op of voor ramen. Wij leveren Mesh in een brandvertragende kwaliteit (B1 gecertificeerd). Mesh kunnen wij naadloos leveren tot een breedte van 500cm, bij grotere afmetingen vervaardigen wij deze uit meerdere delen die aan elkaar worden gelast.

Airtex, Artist, Artex en naadloos wandbekleding.

Airtex (330 gram/m2), ook wel Artist of Artex genoemd, is geschikt voor indoor/instore toepassingen. De materialen kenmerken zich door een natuurlijk uitziende eigenschappen en worden gebruikt voor klanten welke een luxe en hoogwaardige kwaliteit verlangen. Deze materialen zijn leverbaar tot 500 cm breedte in een brandvertragende kwaliteit. Airtex heeft een matte uitstraling en een fijn structuur wat een beetje aan Canvas doet denken. Airtex leveren wij standaard met een grijze achterkant (Airtex Greyback) waardoor eventuele vlekken op de wand niet door de print zichtbaar zijn. Hierdoor is het materiaal bij uitstek geschikt als naadloos behang of naadloos wandbekleding.  

Zelfklevend vinyl

Zelfklevend vinyl wordt veel toegepast voor autoreclame en gevelreclame. Vinyl is verkrijgbaar in een glossy, matte, transparant en one way vision uitvoering. Afhankelijk van de toepassing kan gekozen worden voor een permanente  (polymeer) of een semi-permanente hechting (monomeer). Zelfklevend vinyl is niet leverbaar in een brandvertragende kwaliteit.

Glanspolyester

Glanspolyester (115 gr/m2) is bijzonder geschikt voor reclamevlaggen, wappervlaggen, beachflags, spandoeken en banieren. Het is een kwalitatief sterk materiaal met een hoge duurzaamheid. Het materiaal is leverbaar in verschillende breedtes tot 320cm. Wij leveren Glanspolyester in een brandvertragende kwaliteit.

Trucklit
Trucklit (900 gram/m2) is een weersbestendig dekzeil dat geschikt is voor schuifzeilen van vrachtauto’s, voor tenten of voor toepassingen waarbij extreme (wind)krachten op het doek komen. Bij gebruik als schuifzeil moet de print altijd voorzien worden van een uv-/krascoating om slijtage tegen te gaan. Trucklit is verkrijgbaar in een breedte 320 cm.
Artist, Artex, Canvas en Katoen

Deze doeksoorten zijn geschikt voor instore toepassingen. De materialen kenmerken zich door een natuurlijk uitziende eigenschappen en worden gebruikt voor klanten welke een luxe en hoogwaardige kwaliteit verlangen. Deze stoffen zijn leverbaar tot 500 cm breedte in een brandvertragende kwaliteit.

Papier
Papier is uiterst geschikt voor instore mogelijkheden. Wij leveren een grote diversiteit in papiersoorten en gewichten. Maximale leverbare breedte 200 cm, afhankelijk van papiersoort. Papier is niet leverbaar in een brandvertragende kwaliteit.

Tapijt
Tapijt is geschikt voor spectaculaire promotionele effecten. Het is verkrijgbaar op een breedte van 500 cm en wordt geleverd in een brandvertragende en niet brandvertragende kwaliteit.

Regeneraat
Regeneraat is een harde pvc schuimplaat dat door zijn weersbestendigheid geschikt is voor reclameborden en bouwborden. Het materiaal onderscheidt zich door het bijzonder lage gewicht en kan voor binnen- en buitentoepassingen gebruikt worden. Enipor is gemakkelijk outdoor te bewerken (frezen, stans en, zagen), leent zich goed voor belettering en bedrukking. De platen zijn 10 mm dik en verkrijgbaar in formaten van 122 x 305 cm en 156 x 305 cm.

Dibond
Dibond bestaat uit twee aluminiumlagen met een polyethyleenkern en een witte of zilver metalic laklaag. Het sterke, gladde en vormvaste materiaal is geschikt voor binnen- en buitenreclame zoals reclameborden en displays. Dibond laat zich goed bedrukken, maar door het harde gladde oppervlak is de hechting van de bedrukking kwetsbaar waardoor een bescherming geadviseerd wordt. Het plaatmateriaal is in verschillende diktes en in de formaten 150 x 305 cm en 157,5 x 305 cm leverbaar. Dibond is brandvertragend.


Zelf spandoek maken | Offerte | WK spandoek | Producten | Voorbeelden | Links | Contact | Sitemap